Una recepta molt senzilla, només necessitem una batedora y els següents ingredients:
- 1 pot de cigrons cuits
- 2-3 cs Tahin (cullerades soperes)
- Suc de 1/2 llimona (o més, al gust)
- 1 dent d’all
- Oli (hem fet servir oli d’oliva de primera pressió en fred, d’agricultura ecològica, kualitá kualitá! gracies a la gentilesa del molí OLIFLIX)
- Aigua
- Opcional: Pebrot vermell dolç i/o comí
Consell:
Us recomano rentar els cigrons, i si teniu temps i ganes, treurels-hi la pell.
Com fer-ho?
Deixeu en remull els cigrons en un bol ple d’aigua minim 10 min. Veureu com després, remenant un mica amb la mà, les pells van surant. I cada cop és més fàcil de pelar’ls.
Perque?
Per a treure els químics que s’utilitzen de forma habitual en la elaboració d’aquest tipu de conserves, la majoria es queden a la pell. S’han de tenir ganes eh! es entretingut treure les pells.
Recepta:
- Poseu tots els ingredients a la batedora. Es indiferent si utilitzeu una batedora de vas o de braç.
- Afegiu-hi el suc de la mitja llimona, un generós rajolí d’oli i acabeu de cobrir-ho amb aigua.
- Bateu i afegiu aigua amb cautela si està massa espès.
I ja esta! Facil oi? Després s’acostuma a decorar amb pebre dolç.
És una bona manera de fer entrar les llegums tan necessàries, i a vegades, escasses en la nostra dieta. Bon profit!
Powered by Qumana